Stomydo

menu

Zorgverzekeraar VGZ gaat Stomydo stomadouche doelmatig vergoeden

Zorgverzekeraar VGZ gaat voor een deel van haar verzekerden met een stoma de Stomydo stomadouche vergoeden. Reden hiervoor zijn de aangetoonde resultaten van het onderzoek dat VGZ, in samenwerking met Hoogland Medical en Stomydo, onlangs afgerond heeft. Uit dit onderzoek komt alvast naar voren dat de werking van de Stomydo stomadouche een groot effect heeft op het leven van een stomadrager met veel peristomale huidproblemen. VGZ blijft de inzet van Stomydo monitoren. Hiermee is de zorgverzekeraar de eerste die stomadragers tegemoet komt in de kosten voor het innovatief, medisch hulpmiddel.

Naast de effectiviteit voor de stomadrager, werd er tijdens het onderzoek ook gekeken naar besparingen in zorgkosten. Dankzij het gebruik van de stomadouche gebruikte de testpersonen ruim 40% minder accessoires en stomamaterialen (zoals pasta’s, crèmes, poeders, pastaringen, plakrestverwijderaar, etc.). Dit kan leiden tot een besparing van 6 – 25 % op zorgkosten, afhankelijk van het gebruik. Een belangrijke pijler in het huidige zorgstelsel.

De Stomydo stomadouche zal voor VGZ-verzekerden doelmatig worden ingezet. De verzekerde kan, om in aanmerking voor een stomadouche te komen, zelf contact opnemen met zijn/haar leverancier van stomamateriaal. Meer informatie over de producten vindt u op onze website (onder het kopje Stomydo producten).

De leveranciers van VGZ zijn: