Retractie Stoma

Ondersteuning bij stoma retractie

Een stoma retractie of het terugvallen van de stoma kan voor allerlei complicaties zorgen, en veroorzaakt vaak een stoma lekkage. Stomydo® zorgt niet alleen voor verfrissing na een lekkage, maar ook voor verbetering van de huid waardoor retracties weg kunnen blijven.

Illustratie stoma retractie problemen oplossen met de Stomydo Stomadouche

Stomydo® zorgt voor een soepele en stevige huid

Na het plaatsen van de stoma kan de huid veranderen. Op de eerste plaats is de huid en het littekenweefsel rondom de stoma iets minder stevig dan normale huid. Daarnaast kan deze door bijvoorbeeld gewichtstoename of zwangerschap strakker komen te staan, om daarna weer te verslappen. Hierdoor krijgt de stoma de kans een stukje te verzakken.

Illustratie stoma lekkage problemen oplossen met de Stomydo Stomadouche

Betere hechting van de huidplakken voorkomt stoma retractie

Wanneer er een retractie van de stoma plaatsvindt heeft de stomadrager altijd wat meer moeite met het plaatsen van de huidplakken. Deze hechten niet goed of sluiten niet goed aan, waardoor een lekkage onvermijdelijk is. De Stomydo® zorgt na een lekkage voor een fris en hygiënisch gevoel. Daarnaast zorgt de stomadouche ook voor een betere doorbloeding, waardoor de huid soepel en stevig wordt. Hierdoor komt de stoma weer wat meer op de oppervlakte van de huid te liggen en is deze minder gevoelig voor verzakkingen. Zo kun je met de Stomydo® dus niet alleen dagelijks je stoma verzorgen, het zorgt ook voor een betere en gezondere huid op langere termijn.

Wat doet de Stomydo® stomadouche?

De Stomydo® stomadouche is een gebruiksvriendelijk, handzaam apparaat dat voor een snelle maar grondige verfrissing van de stoma zorgt. Je sluit de handzame stomadouche makkelijk aan op je eigen kraan en plaatst de kap over het stoma. Nadat je zelf de temperatuur hebt bepaald, spoelt de Stomydo® met een masserende straal al het vuil weg zodat de stoma na afloop weer fris en hygiënisch aanvoelt.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Ervaringen met de Stomydo

Wat kan Stomydo® nog meer voor je betekenen?

Plak- en lijmresten verwijderen

Minder huidirritatie

Betere hygiëne

Stomydo® testen?

Heb je een of meerdere Stomydo® producten gekocht maar ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!