Huidirritatie stoma

Verhelp huidirritaties rondom je stoma

Veel stomadragers negeren de huid en stoma problemen die een stoma met zich meebrengt omdat ze denken dat het er nu eenmaal bij hoort, of omdat ze er nog geen passende oplossing voor hebben gevonden. Maar zo hoeft het niet te zijn.

Illustratie stoma huidirritatie problemen oplossen met de Stomydo Stomadouche

Slechte huidkwaliteit

Huidproblemen op de peristomale huid komen in alle soorten en maten voor. Zo kan de huid van iemand met een ileostoma rood en geïrriteerd raken door dunne, agressieve ontlasting. Zweten op warme dagen geeft een broeierig en jeukerig gevoel, zeker bij dragers van een tweedelige plak waarbij er twee tot vier dagen geen zuurstof bij de huid en het stomaroosje komt. Ook een allergie of ontstoken haarzakje kan dit onprettige gevoel veroorzaken. Opfrissen met Stomydo® zorgt voor een pijnloze en gezonde huid en is hiermee de oplossing voor dagelijkse ongemakken.

Illustratie stoma lekkage problemen oplossen met de Stomydo Stomadouche

Een vicieuze cirkel

Alle ongemakkelijkheden die een slechte huid met zich meebrengt zorgen ervoor dat de huidplakken niet goed op hun plek blijven zitten. Deze hechten namelijk niet goed op een geïrriteerde huid met veel bultjes en wondjes. Dat zorgt weer voor extra stoma lekkages, wat opnieuw weer zorgt voor huidirritaties. Hierdoor blijven lekkages en huidirritaties elkaar eindeloos opvolgen, en dat zorgt voor veel ongemakken en onzekerheden die de stomadrager in zijn dagelijks leven belemmeren.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Illustratie folliculitis (ontstoken haarzakje) problemen oplossen met de Stomydo Stomadouche

Folliculitis (ontstoken haarzakje)

Een ontstoken haarzakje wordt vaak veroorzaakt door een bacterie of infectie. De ontsteking zorgt voor jeuk en pijn en kan ervoor zorgen dat de huid eromheen verder geïrriteerd raakt, waardoor huidplakken niet goed hechten en lekkages ontstaan. Door Stomydo® te gebruiken en de stoma regelmatig op te frissen blijft de huid schoon en gezond. Zo krijgen infecties geen kans, wordt het ontstoken haarzakje verholpen en blijven ook andere ongemakken weg.

Sluit de stomydo stomadouche aan aan de wastafel. Voorkomen van stoma lekkage, huidirritaties, stomafistel en stoma granulomen

Beter voorkomen dan genezen

Met de Stomydo® stomadouche kan de stomadrager zijn stoma verzorgen door de huid met een aangename, masserende straal af te spoelen. Dit geeft een heerlijk, verlichtend gevoel bij huidirritatie en het broeierige gevoel van een lekkage. Daarnaast zorgt het voor een betere doorbloeding, waardoor de huid soepel en glad blijft. Hierdoor blijven de huidplakken en het stomazakje beter zitten, is de kans op lekkages kleiner en blijven huidirritaties weg. Door de stomadouche preventief te gebruiken, ben je een groot aantal stomaproblemen en ongemakken voor. Een hele opluchting, en voor velen een jeuk-, irritatie- en pijnvrij bestaan waarvan ze dachten dat het niet voor hen weggelegd was.

Wat doet de Stomydo® stomadouche?

De Stomydo® stomadouche is een gebruiksvriendelijk, handzaam apparaat dat voor een snelle maar grondige verfrissing van de stoma zorgt. Je sluit de handzame stomadouche makkelijk aan op je eigen kraan en plaatst de kap over het stoma. Nadat je zelf de temperatuur hebt bepaald, spoelt de Stomydo® met een masserende straal al het vuil weg zodat de stoma na afloop weer fris en hygiënisch aanvoelt.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Ervaringen met de Stomydo

Wat kan Stomydo® nog meer voor je betekenen?

Plak- en lijmresten verwijderen

Minder lekkages

Betere hygiëne

Stomydo® testen?

Heb je een of meerdere Stomydo® producten gekocht maar ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!