Granulomen stoma

Verhelpen van hygiënische ongemakken bij stoma granulomen

Het komt af en toe voor dat er rondom de stoma wat wild vlees, littekenweefsel of een granuloom vormt. Heel normaal, maar het maakt het stoma verzorgen wel een uitdaging.

Illustratie granuloom (wildvlees) problemen oplossen met de Stomydo Stomadouche

Stomydo® reinigt ook de lastige en gevoelige plekjes

Wild vlees en littekenweefsel op plekken waar de stoma aan de buikwand vast zit, zijn gevoelige plekjes op de peristomale huid die net iets meer aandacht nodig hebben. Dit komt vooral doordat  vuil van bijvoorbeeld stoma lekkages of andere stoma problemen zich er makkelijk onder verzamelt. Schoonmaken met doekjes en gaasjes veroorzaken wrijving waardoor er vaak bloedingen ontstaan, zonder het gewenste resultaat te bereiken.

Een goed voorbeeld hiervan is Brigit, die door de vorming van wild vlees veel hinder ondervond bij het verzorgen van haar stoma.

“Ik heb nogal wat littekenweefsel en wild vlees op de randen van mijn stoma waardoor deze vaak bloedt bij het schoonmaken met gaasjes. Door Stomydo® regelmatig te gebruiken merk ik dat de bloedingen een stuk minder worden. Alles wordt goed schoon, want het water van de stomadouche komt ook onder het randje van het wild vlees en de plek waar de stoma aan de huid van de buik vastzit.”

Sluit de stomydo stomadouche aan aan de wastafel. Voorkomen van stoma lekkage, huidirritaties, stomafistel en stoma granulomen

Milde reiniging met maximaal resultaat

De Stomydo® stomadouche gebruikt een milde straal waardoor de stoma op een rustige, manier gereinigd wordt. Hierdoor wordt al het vuil gereinigd, zonder wrijving en dus zonder bloedingen. Daarnaast wordt het wild vlees door de masserende straal wat soepeler, wat voor een aangenaam gevoel zorgt. In sommige gevallen zal het wild vlees zelfs gedeeltelijk verdwijnen.

Een gezonde, frisse huid zorgt voor minder lekkages en een goed gevoel. De hygiëne rondom de stoma wordt weer een (dagelijkse) zorg minder en geeft ruimte om weer leuke dingen te doen en onbezorgd op pad te gaan!

Wat doet de Stomydo® stomadouche?

De Stomydo® stomadouche is een gebruiksvriendelijk, handzaam apparaat dat voor een snelle maar grondige verfrissing van de stoma zorgt. Je sluit de handzame stomadouche makkelijk aan op je eigen kraan en plaatst de kap over het stoma. Nadat je zelf de temperatuur hebt bepaald, spoelt de Stomydo® met een masserende straal al het vuil weg zodat de stoma na afloop weer fris en hygiënisch aanvoelt.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Ervaringen met de Stomydo

Wat kan Stomydo® nog meer voor je betekenen?

Plak- en lijmresten verwijderen

Minder huidirritatie

Betere hygiëne

Stomydo® testen?

Heb je een of meerdere Stomydo® producten gekocht maar ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!