Stoma verzorgen

Stoma verzorgen

Jeuk, irritaties en een slechte huid; het lijkt misschien alsof onhygiënische ongemakken bij een stoma horen, maar zo hoeft het niet te zijn. Net als de rest van je lichaam heeft de stoma en peristomale huid de juiste verzorging nodig. Je stoma verzorgen is daarom een cruciaal onderdeel van de dag! 

 

Waarom is je stoma verzorgen zo belangrijk?

Op het moment dat je te maken krijgt met slechte hygiëne rondom de stoma, raak je in een vicieuze cirkel. Dat begint op het moment dat de huid in aanraking komt met vuil en ontlasting, daardoor raakt het sneller geïrriteerd. Een geïrriteerde huid wordt op ten duur minder glad door kleine ontstekingen en bultjes, wat weer resulteert in het minder goed hechten van de huidplakken. Lekkages krijgen hierdoor sneller een kans, omdat de huid steeds weer opnieuw in aanraking komt met vuil en ontlasting. Dat is het cirkeltje dat zich keer op keer blijft herhalen.

 

Stoma verzorgen met Stomydo®

Doorbreek deze vicieuze cirkel en krijg je hygiëne weer op peil door Stomydo® regelmatig te gebruiken. De masserende straal zorgt er niet alleen voor dat al het vuil en eventuele lijmresten worden weggespoeld, het zorgt ook voor een aangenaam en ontspannen gevoel op de peristomale huid. Je zult zien dat de huid op den duur gladder wordt en de huidplakken beter blijven zitten.

Bekijk onderstaande items en ontdek hoe Stomydo® jou kan helpen je stoma beter te verzorgen. Geef je stoma de verzorging die het verdient!

Illustratie betere hygiëne tijdens het verzorgen van de stoma met de Stomydo Stomadouche

Betere hygiëne

Een schone en gezonde huid zorgt voor minder problemen met de stoma, zoals irritaties en lekkages. Stomydo® biedt de hygiëne van een frisse douche, zonder gedoe.

Illustratie minder lijmresten tijdens het verzorgen van de stoma met de Stomydo Stomadouche

Plak- en lijmresten verwijderen

Door de aangename, masserende straal laten lijmresten van de huidplakken gemakkelijk los. Het lospeuteren en wegschrobben van vuil en lijmresten zijn verleden tijd!

Illustratie meer zelfvertrouwen tijdens het verzorgen van de stoma met de Stomydo Stomadouche

Dagelijkse ontzorging

Stoma lekkages en een onfris gevoel kunnen je dagelijks leven flink in de weg zitten. Met Stomydo® hoef je je minder zorgen te maken om je stoma, en heb je meer tijd om leuke dingen te doen!

Illustratie minder materiaalverbruik tijdens het verzorgen van de stoma met de Stomydo Stomadouche

Minder materiaalgebruik tijdens stoma verzorgen

Een opfrisbeurt met Stomydo® doet wonderen voor je hygiëne. En het enige dat je nodig hebt, is water!

Stomydo® na een stoma operatie

Onderga jij binnenkort een stoma operatie? Denk dan alvast goed na over de juiste verzorging van je stoma, vooral tijdens het herstel. Een goede hygiëne zorgt namelijk voor zo min mogelijk complicaties na de operatie en een goed herstel. Door Stomydo® te gebruiken zorg je zelf voor een preventieve en goede verzorging, en daarmee een gezonde, vitale huid met een goede doorbloeding.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Stomydo® testen?

Heb je een of meerdere Stomydo® producten gekocht maar ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!