Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Stomydo®

Algemene vragen

Zowel de Stomydo® als de Stomydo® Plakverwarmer zijn te koop via onze webshop. Daarnaast zijn onze producten ook te bestellen via verschillende medische speciaalzaken. Bekijk hier de verkooppunten waar je terecht kunt.

Nee, een bestelling via onze webshop wordt kosteloos naar je toegestuurd.

Ja, er zit vijf jaar garantie op de Stomydo. Voor de Plakverwarmer geldt één jaar op het stoffen tasje en verwarmingsdraden, en vier maanden garantie op de batterij en batterijlader. Neem bij problemen altijd contact met ons op, dan zorgen wij voor een passende oplossing.

Wij bieden een niet goed, geld terug garantie. Heb jij een van onze producten gekocht en ben je niet tevreden? Neem dan contact met ons op?

Installatie en Onderhoud

Ja, de Stomydo® is zo ontworpen dat je hem waar en wanneer je wilt kunt gebruiken.

Heel eenvoudig! De stomadouche wordt geleverd met een gereedschapsset waarmee je de straalregelaar of mousseur van je kraan kunt vervangen met het juiste ‘zeefje’, om zo de doorstroming af te stemmen. Ook zonder technische kennis krijg je dit makkelijk voor elkaar. Lukt het toch niet helemaal? Klik dan hier voor de instructievideo.

Past de meegeleverde aansluiting niet? Neem dan contact met ons op, dan zorgen wij voor een passend hulpstuk.

Neem in dit geval ook contact met ons op. Wij leveren dan een tussenkraan waarmee je alsnog gemakkelijk de temperatuur van het water kunt regelen.

Ja, neem contact met ons op en wij leveren een slang met een aangepaste lengte.

De Stomydo® Plakverwarmer is draadloos zodat je hem overal kunt gebruiken. Alleen tijdens het opladen van de batterij met de batterijlader kan de Plakverwarmer niet verplaatst worden.

Alle onderdelen zijn los leverbaar en eenvoudig zelf te verwisselen.

De stomadouche kan helemaal uit elkaar worden gehaald en met een mild vetvrij schoonmaakmiddel worden schoongemaakt. Voor een grondige schoonmaakbeurt kunnen de onderdelen ook worden uitgekookt of in de vaatwasser worden gereinigd, met uitzondering van de transparante kap.

Gebruik

Nee, anders dan de naam stomadouche doet vermoeden wordt deze gebruikt aan de wastafel. Door de siliconen ring sluit de Stomydo® netjes aan op de huid, dit scheelt knoeien met water. Je kunt hem daarom waar je ook wilt aansluiten en gebruiken!

Niet iedereen heeft bij een lekkage of een onfris gevoel tijd voor een uitgebreide douche. Anders dan bij een normale douche hoef je bij het gebruik van de Stomydo® niet helemaal uit de kleren en je achteraf af te drogen – beide een tijdrovende klus, zeker wanneer je net haast hebt.

Daarnaast verwijdert de straal plakresten en stimuleert het de huid rondom het roosje waardoor irritaties verminderen en de huid soepeler wordt. Speciale en gerichte aandacht voor je stoma, snel en makkelijk!

Nadat de Stomydo® stomadouche aangesloten is en ook de afvoerslang op zijn plek ligt, draai je de kraan open en bepaal je zelf de gewenste temperatuur van het water. Plaats de transparante kap op je buik en laat de Stomydo® zijn werk doen. Laat de stomadouche minimaal twee minuten aan staan voor het gewenste resultaat. Klaar met opfrissen? Draai de kraan uit, verwijder de kap en dep met een gaasje nog licht na.

Een fris gevoel kent geen limiet! Je kunt de Stomydo® waar, wanneer en zoveel je wilt gebruiken.

Het verfrissen van de stoma duurt, inclusief schoonmaken en opbergen van het apparaat, ongeveer vier à vijf minuten – niet langer dan een normale stomaverzorging. Om je goed te verzorgen heb je ongeveer twee minuten nodig, maar langer mag natuurlijk ook – even een ontspannen, verfrissend momentje voor jezelf.

Nee, lauw-warm water uit de kraan is voldoende. De straal zorgt voor een goede reiniging en een fris gevoel.

Dat is zeker mogelijk. De stomadouche wordt geleverd met een handige opbergtas die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen, bijvoorbeeld mee naar je werk of op vakantie. Denk wel aan het gereedschapssetje zodat de Stomydo® op de kraan past. Hiervoor kunnen we altijd een extra setje leveren.

De stomadouche reinigt puur de stoma en de peristomale huid, en wordt niet inwendig gebruikt. Daarmee is het dus ook geschikt voor een urostoma.

De plakverwarmer kan voor zowel 1-delig als 2-delig opvangmateriaal gebruikt worden. Let er alleen wel op dat convex materiaal niet optimaal verwarmd kan worden.

Zorgverzekering en deskundigen

Zowel de Stomydo® als de Plakverwarmer kunnen worden opgegeven als specifieke zorgkosten bij de aangifte inkomstenbelasting. Hier is een extra verhoging van de aftrekpost van toepassing.

Jazeker! Daarnaast beschikt het uiteraard ook over het CE-keurmerk.

Stomydo® is niet alleen een prima verzorgingsproduct, het stimuleert ook de huid met een goede doorbloeding tot gevolg. Een bijkomend voordeel is dat huidirritaties grotendeels worden voorkomen, de huid zachter aanvoelt en teruglegging hierdoor makkelijker en zonder complicaties uitgevoerd kan worden.

Ondanks de overtuigende onderzoeken nemen de zorgverzekeraars niet hun verantwoordelijkheid, uit kostenoverweging, om tot vergoeden van de stomadouche over te gaan. De enigste optie die er nog is, om het te laten voorschrijven door uw stomaverpleegkundige of arts en dat in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Stomydo® testen?

Niet tevreden over onze producten? Dan krijgt je je geld terug!