Ervaring van Henriëtte

Ervaring van Henriëtte

De ervaring van: Henriette (58).

Wijkverpleegster Linne van zorgorganisatie de Zorgboog kwam als stagiaire bij Henriette terecht. Toen zij het verhaal van haar cliënt hoorde, besloot ze zelf op zoek te gaan naar andere oplossingen. Want die moesten er toch zijn? Op internet vond Linne informatie over de Stomydo stomadouche.

De maanden hiervoor gebruikte Henriette een huidcomfeel, een hydrocolloïd verband voor de bescherming en behandeling van wonden en de huid rondom de wonden. Even leek het goed te gaan, maar door de vele lekkages moesten de verpleegkundigen van de wijkzorg het comfeel soms wel twee keer per dag vervangen. Dat zorgde voor een ernstig beschadigde huid en veel pijn. Hierdoor werd Henriette enorm beperkt en ging de kwaliteit van haar dagelijks leven achteruit.

Er moest iets gebeuren

“Het was op een gegeven moment zo erg dat Henriette gewoon niet meer naar buiten durfde”, legt Linne uit. “Als ze noodgedwongen toch moest, plakte ze meerdere maandverbanden over haar stoma heen. Zo kon ze toch gaan en was een eventuele lekkage niet direct zichtbaar. “Ik was een beetje ten einde raad”, blikt Henriette terug.

Linne zocht op internet naar andere oplossingen en kwam terecht bij Stomydo®. “We hebben de stomadouche 30 dagen gratis getest en na een paar dagen zagen we al verbetering”, aldus Linne. “Ikzelf, maar ook mijn collega-verpleegkundigen stonden allemaal te kijken van het resultaat. Sinds we de Stomydo gebruiken heeft Henriette geen lekkage meer gehad en is de huid weer gezond.”

Kwaliteit van leven is weer terug

“Om te kijken welk effect de Stomydo® heeft, hebben we van begin af aan foto’s gemaakt van de huid rondom het stoma”, vertelt Linne. “Op de foto’s (die op dag 1, dag 14 en dag 30 gemaakt zijn) is duidelijk een verbetering te zien. Ik heb dit succesverhaal meteen met mijn collega’s bij de Zorgboog gedeeld, iedereen was enthousiast”, aldus Linne.

Henriette is blij met het resultaat van de stomadouche. “Ik ben heel erg blij met het apparaat. Ik kan weer dingen buitenshuis ondernemen. De kwaliteit van leven is er op vooruit gegaan. Ik zou mede-stomadragers de stomadouche aanraden. Voor mij heeft het veel goede dingen gedaan, maar ook als je geen huidproblemen hebt, geeft de Stomydo stomadouche een fris en fijn gevoel.”

Huidproblemen rond de stoma verholpen door stomydo
Henriëtte eerdere opname, waarvan meerdere jaren met veel huidproblemen.
Huidproblemen rond de stoma verholpen door stomydo
Henriëtte dag 1
Huidproblemen rond de stoma verholpen door stomydo
Henriëtte dag 14
Huidproblemen rond de stoma verholpen door stomydo
Henriëtte dag 30

Wat doet de Stomydo® stomadouche?

De Stomydo® stomadouche is een gebruiksvriendelijk, handzaam apparaat dat voor een snelle maar grondige verfrissing van de stoma zorgt. Je sluit de handzame stomadouche makkelijk aan op je eigen kraan en plaatst de kap over het stoma. Nadat je zelf de temperatuur hebt bepaald, spoelt de Stomydo® met een masserende straal al het vuil weg zodat de stoma na afloop weer fris en hygiënisch aanvoelt.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Stomydo® testen?

Heb je een of meerdere Stomydo® producten gekocht maar ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!