Ervaring van arie

Ervaring van arie

De ervaring van: Arie (85).

Een aantal jaar geleden werd er bij Arie darmkanker ontdekt. Door deze ziekte kreeg hij een ileostoma, een kunstmatige uitgang van de dunne darm. “In het begin kon ik nog niet uit bed, de thuiszorg kwam dagelijks mijn stoma verzorgen. Dit deden ze dan met een gaasje en water”, blikt Arie terug. “Niet heel fris als je het mij vraagt. Toen ik eenmaal weer naar de badkamer kon lopen, ben ik de stoma zelf gaan verzorgen. Ik vond het ritueel met water en een gaasje een heel gedoe. Dit moet toch anders kunnen?”

Stomadragers met een ileostoma zullen het probleem wel herkennen – de constante doorloop van ontlasting. “Tijdens de verzorging bleef mijn stoma vaak produceren. Hierdoor kwam het, vaker dan eens, voor dat ik nog tijdens de verzorging weer opnieuw kon beginnen. Niet handig en totaal niet hygiënisch.”

Eenvoudig effectief

Op zoek naar een geschikte oplossing vond Arie een advertentie van Stomydo® in een vakblad. “Ik wist direct dat dit iets voor mij is”, aldus Arie. Op internet zocht hij naar nog meer informatie en was vrij snel overtuigd van de goede werking. “Ik was op zoek naar iets waarmee ik de stoma makkelijk schoon zou krijgen, hygiënisch én makkelijk in gebruik is. Bovendien had ik nog geen problemen met mijn peristomale huid en dat wilde ik graag zo houden.”

Twee stomadouches

Ondertussen gebruikt Arie de stomadouche twee keer per dag. “In de ochtend en in de avond verzorg ik het stoma met de stomadouche. Ik doe het altijd lekker op mijn gemak. Mijn huid is nog steeds puntgaaf en ik vind het heel fijn dat ik mijzelf kan verzorgen zonder dat ik bang hoef te zijn dat mijn stoma begint te produceren. Ik heb laatst zelfs een tweede besteld. Ik wil graag een reserve set hebben én het is altijd fijn om een reisset klaar te hebben liggen als ik eens een weekendje weg ga. Ik ben echt heel erg gehecht aan het hulpmiddel, maak er ook heel veel reclame voor. De meeste mensen worden er enthousiast van, maar tot mijn grote verbazing (en teleurstelling) zijn er ook mensen die er minder voor voelen. Zo heb ik ook mijn stomaverpleegkundige ingelicht over de stomadouche, maar zij vond het hulpmiddel niet direct effectief voor een stomadrager. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik ben er gewoon heel erg tevreden over en ben dankbaar dat ik, dankzij Stomydo®, weer 100% zekerheid heb. Ik kan het iedereen aanraden.”

Wat doet de Stomydo® stomadouche?

De Stomydo® stomadouche is een gebruiksvriendelijk, handzaam apparaat dat voor een snelle maar grondige verfrissing van de stoma zorgt. Je sluit de handzame stomadouche makkelijk aan op je eigen kraan en plaatst de kap over het stoma. Nadat je zelf de temperatuur hebt bepaald, spoelt de Stomydo® met een masserende straal al het vuil weg zodat de stoma na afloop weer fris en hygiënisch aanvoelt.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Stomydo® testen?

Heb je een of meerdere Stomydo® producten gekocht maar ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!